Bos van de toekomst/ Verander fabriek

Mensen uit de toekomst zoeken ruimte om te delen.

We willen onze handen uit de mouwen steken om deze cultuur voor te bereiden op een toekomst zonder overschotten, lange afstanden en plastic verpakkingsmaterialen. We hebben het met iedereen goed voor en verwachten er niets voor terug, welkom!

Rechtspersoon is de Stichting Kunstgoed.
Enkele participerende initiatieven:
www.permacultuur.eu
www.transitiontowns.nl
www.overshootparty.org
www.weggeefwinkels.nl
www.earthship.nl

We hebben niet veel nodig, enkel de ruimte. Denk aan een industrie terrein dat last heeft van een stagnerende herontwikkeling. Een oude boerderij met werkplaats op fietsafstand van een stad zou ook perfect zijn.

Hiervandaan beginnen we zonder stress deze maatschappij te veranderen in een duurzame vorm. Geïnspireerd door de natuur, Transitiontowns, Cradle to cradle, en permacultuur.

Een lijst met onwikkelingen die we zullen meenemen naar dit terrein:

- Duurzaam bouwen: Iets bouwen dat met de tijd mooier en degelijker wordt. We zullen de al aanwezige gebouwen isoleren en uitbreiden in de richting van earthships: energie neutrale gebouwen. Hierin komt o.a. een biologische waterzuivering, een autonome energie voorziening, en compost toiletten.

- Permacultuur: Het buitenterrein zal een permacultuur proef en kweekbos worden, ook wel "eetbaar bos" genoemd. Ecosystemen hebben de toekomst. We willen het lokale ecosysteem herontwikkelen met voor de mens bruikbare soorten. Verder zullen we onze consumptie en afvalstromen aanpassen om deel te worden van het lokale ecosysteem. Hierin past ook:
- Permacultuur moestuinen binnen fietsbereik (comunity supported agriculture).
- Meehelpen met permabliz, terrastuinen en eetbaar maken van publiekelijke ruimtes.

- Kennis centrum: Laagdrempelig publieke ruimtes voor workshops, presentaties en discussies. Ruimte voor scholing en stageplaatsen. Een (theater)zaal, een weggeefwinkel, opknap werkplaatsen, voedsel coöperatie/biowinkel, (internet/eet)café en expositieruimte. We stimuleren een alternatieve economie via helpen, eigen geld drukken en/of lets-systeem.

- Werkplaatsen: Voor het hergebruiken van deze maatschappij. (Denk: oude auto erin, kunst, een windmolen en netjes gescheiden materialen eruit.) Een fietsen werkplaats, atelierruimtes en opslag van herbruikbaar materiaal.

- Woningen: Het begin van een ecodorp met earthships van gerecycled materiaal.